Shifrat e fundit të papunësisë të publikuara nga Sekretariati Shtetëror për Çështjet Ekonomike (SECO) përfshijnë një ndarje të punëkërkuesve sipas kombësisë.

Nga 122,268 persona që kërkonin punë në janar 2022, numri i shtetasve zviceranë dhe të huaj ishte afërsisht i njëjtë: i pari përfaqësonte 60,541 nga totali, ndërsa i dyti shtoi deri në 61,727 persona.

Shumica e punëkërkuesve jozviceranë vinin nga Bashkimi Evropian, pasi ky grup përfaqëson përqindjen më të lartë të fuqisë punëtore të huaj të Zvicrës.

Më konkretisht, portugezët përbënin grupin më të madh (8,618 persona), të ndjekur nga italianët (8,446), transmeton albinfo.ch.

Kur merren parasysh evropianët jashtë BE-së, shumica e 12,998 punëkërkuesve ishin nga Kosova (4,394) dhe Maqedonia Veriore (2,198).

ExpressAktiv

GazetaExpress