Kryeministri i Britanisë së Madhe, Boris Johnson ka thënë se ukrainasit po “luftojnë heroikisht” dhe me “sukses të madh” në disa vende.

Por ai tha se duhej bërë më shumë për të “ndryshuar shanset e rënda me të cilat përballet Ukraina” nga pushtimi rus.

Sanksione më të ashpra, duke përfshirë një lëvizje për të mbyllur Rusinë nga sistemi global i pagesave Swift, ishin të nevojshme, tha ai, shkruan BBC, transmeton Klankosova.tv.

Kryeministri, i cili po fliste gjatë një vizite në RAF Brize Norton në Oxfordshire, tha se Mbretëria e Bashkuar po dërgonte furnizime humanitare, ushtarake dhe financiare në Ukrainë.

Ai shtoi se 1,000 trupa po dërgoheshin në rajon për të ndihmuar me fluksin e refugjatëve dhe ai tha se qeveria “sigurisht do të ndihmonte njerëzit që ikin për të shpëtuar jetën e tyre”.

“Gjërat nuk po shkojnë deri në rrugën e Presidentit Putin. Shumë larg kësaj, ukrainasit po luftojnë heroikisht dhe në disa vende me sukses të madh,” tha Johnson.

ExpressAktiv

KlanKosova.tv