close up focus on call center headset device at VOIP system on telephone machine with virtual interface of communication at office desk for hotline telemarketing and network operation concept

 

Dy administratorë të një call center në Tiranë kanë rënë në prangat e policisë.

Në kuadër të operacionit policor të koduar “Trick” u bë arrestimi i 37-vjeçares Blerina Kamberaj, dhe 40-vjecarit Roland Kamberaj, për veprat penale “Mashtrimi”, “Fshehja e të ardhurave”, “Mospagimi i taksave dhe tatimeve” dhe “Pastrimi i produkteve të veprës penale ose veprimtarisë kriminale”.

Gjithashtu, në vijim të veprimeve u proceduan penalisht shtetasit S. D., 40 vjeç, dhe E. M., 34 vjeç.

Nga veprimet hetimore të kryera ka rezultuar se këta shtetas, nëpërmjet një subjekti call center, u prezantoheshin si agjentë burse, shtetasve të huaj, të cilët i mashtronin që të investonin në platforma online. Nëpërmjet mashtrimit, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, në periudha të ndryshme kohore, kanë përvetësuar shuma të konsiderueshme parash.

ExpressAktiv

Top Channel